Garrett AT max ve garrett ATX |
Cevap Yaz ![]() |
Yazar | |
BİLGİN-10 ![]() wxt ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29/Kasım 2017/2013 Son Giriş: 08/Haziran 2017/2017 Durum: ![]() Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05/Haziran 2017/2017 Saat 03:26 |
Garrettin bu yeni modelini inceledim, daha önceki modellerinde olmayan yenilikleri ve yeni teknolojileri içeriyor. Siz bu model hakkında ne diyorsunuz? Ayrıca Garrett ATX modeli hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Düzenleyen admin - 07/Haziran 2017/2017 Saat 18:45 |
|
![]() |
|
admin ![]() Yönetici ![]() ![]() NACİBABA Kayıt Tarihi: 03/Eylül 2017/2008 Son Giriş: Bugün Konum: GELİBOLU Durum: ![]() Gönderilenler: 2030 |
![]() ![]() ![]() |
SELAM BİLGİN KARDEŞ.....................................6--6--2017...........ONK...
Arkadaşım soruna ATX len başlıyayım..
bu cihaz PULSE sistem olarak geçiyor ve kabaca da bir ayırımı mevcut büyük parçalarda geçerli misal 2 adet 1 lirayı üst üste koyun o kadardan itibaren bir ayırım var..
NOT--> Pulse sistemler darbe enjeksiyon sistemi olarak anılır bir çalışma sistemine sahiptir,,dedektörün vericisi kısmından kuwetli bir hamal dalga üstüne bindirilmiş arama sinyali yüklenir hamal dalganın gücü ne kadarsa o kadar derine saldırma imkanı doğar.. Derinlikler de ( sens ) ayarınlan mümkündür bu ayar cihazın tam kalbidir hassaslıklar ve dengeler kısaca tüm makinenin elektroniği burdan gelen cevapların üstüne kuruludur..İşte en son teknolojinin geldiği yer çok deneyimli bir kullanıcının yapacağı ayarlar v e vereceği nihayi kararlar ilen nasıl başarı sağlıyorsa bu deneyimli kullanıcının yapacağı tüm işler yapay zekalar ve bilgisayar ciplerine kaydedilmiş olup başlıktan gelen sinyallere anında tahmini kararlar verip bunu da ekrana yansıtırlar..
Derinlik ölçüleri de hiçbir makinede ne kadar geliştirilirse geliştirilsin azami en son had 5 metreyi asla geçilemez.. bu da en büyük başlıklarlan olur..
bu işin gerçekleşmesi de halen uzun dalga bandının 0 ilen 150 khz lik kısmını mecburen ön girdi olarak kullanmak da mecburidir..
Çünkü tüm metal maden çeşitleri bu 150 khz lik bandın bir yerlerinde size cevap verirler bunlar taksimatlandırılmıştır her dedektörün ekranında gözükür..
BUGÜNKİ VE YARINKİ TÜM DEDEKTÖRLERDE BU FREKANSI KULLANMAK MECBURİDİR.
Hatta o görüntülü denen tüm çeşitlerde bile ilk ön gönderme ve almaç kısmı 0---ilen 150 khz aralığında işlem yapar bundan sonrası da ileri bilgisayar teknolojisini kapsar.
ve tüm görüntülü denilen cihazlar sadece toprak içindeki künkler,mezarlar,dehliz ve tünelleri tespit ederler METAL BİR OBJEYİ ASLA GÖRÜNTÜLEYEMEZLER....
ve görüntüler de renk cümbüşü içinde görünürler çözebilirseniz çözün.......
![]() ![]() bu atx 20 feet su içinde denizde ve karada,,kayalıklarda,,mağraların içlerinde.kumda
çalışmak için üretilmiş bir dedektör..
3 farklı başlık kullanıyor ve bunlar makine ilen beraber veriliyor
10X12,,, DD BAŞLIK SU İÇİ İÇİN
11X13,,, DD BAŞLIK KARADA KULLANMAK İÇİN
11X13,,, MONO DERİNLİK BAŞLIĞI
ORİJİNAL GARRETT KULAKLIĞI
2 ADET PİL YUVASI 4+4= 8 ADET 1.5 VOLTTAN 12 VOLT İLEN ÇALIŞIYOR
ŞARZLI PİL KULLANIRSAN DİYE DE BİR ŞARJ CİHAZI DA KOYMUŞLAR
12 ADET PİL ALICAK ŞEKİLDE PLASTİK PİL DİZİ KABI KORUMALIKLI ŞEKİLDE
3 ADET BAŞLIKLAR İÇİN GEÇME KORUMA ALTLIKLARI
GÜZEL ŞIK BİR TAŞIMA ÇANTASI VAR HEM ALİMİNYUM ÇANTA HEM NORMAL ÇANTA
UZATMA KOLLARI TELESKOPİK İSTENİLEN BOYA GÖRE AYARLANIYOR
AYRICA EL DEDEKTÖRÜ DE BERABERİNDE VERİLİYORMUŞ
SENS AYARI SOLU TARAFINDA ARTI-- EKSİ ŞEKİLDE
SAĞI TARAFINDA SES AYARI ARTI--EKSİ ŞEKİLDE
ORTALIK YERDE PİNPOİNTİNG MERKEZLEME TUŞU
ÜSTÜ TARAFINDA SAĞI TARAFI DÜĞMEDEN DENİZ İÇİ KARADA DİYE 2 AYRI TOPRAK AYARI VE DENİZ İÇİ AYARI DİYE TUŞ VAR
BU AYNI TUŞTAN DEMİRLERE DİREKT GİRİŞ VE ÇIKIŞ TA YAPIYORMUŞ
ANA ÇERÇEVE FRAKANSI 0 İLEN 130 KHZ ARALIĞINDA DENİZ İÇİ 122 KHZ DİREKT
YALNIZCA BU DEDEKTÖR LEN GECE ÇALIŞILAMAZ SEBEBİ DE EKRANA YARIM AY ŞEKLİNDE YAN YANA DİZİLMİŞ 13 ADET LEED IŞIKLAR YÜZÜNDEN HER YERDEN BU IŞIKLAR GÖZÜKÜR
GÜNDÜZÜN DE IŞIKLARIN PARLAKLIĞI GÖZÜKSÜN DİYE LEEDLERİN ÖNÜ MERCEKLİ ÇOK FAZLA IŞIK ÜRETİYORLAR 1 DEN 13 E KADAR BİR TAKSİMAT YAPMIŞLAR YANİ ŞÖYLE OLUYOR SIFIR BİR 6--7 YE KADAR OLAN BÖLÜM DEMİRLER 8 İLEN 13 ARASI DA KIYMETLİ METALLER SADELEŞTİRMİŞLER YANİ...
GARRETT AT MAX HAKKINDAKİ BİLGİLER........izmir azim dedektörden alınmıştır
![]() ![]() ![]()
......................................................................nacibaba..................................................onk.. Düzenleyen admin - 08/Haziran 2017/2017 Saat 22:22 |
|
gençliğine güvenip vakit çok erken derken,belki elveda bile diyemessin giderken ONK..
|
|
![]() |
|
admin ![]() Yönetici ![]() ![]() NACİBABA Kayıt Tarihi: 03/Eylül 2017/2008 Son Giriş: Bugün Konum: GELİBOLU Durum: ![]() Gönderilenler: 2030 |
![]() ![]() ![]() |
AZİM ELEKTRONİĞE...............................6--6--2017.........NACİBABA......................ONK....
Şimdi arkadaşım senelerdir sitende bir yazı var neymiş bunlar......
sahte garrett lerden uzak durun bunlarbizim haricimizde nerde satılıyorsa hepsi sahtedir,çençtir,merdiven altıdır veya çin malıdır..
BUNLARI DA TÜRKİYE İÇİNDE NEREDE KİMLER SATIYOR BİR DE LİSTE VERMİŞİN ÇANAKKALE--GELİBOLUDA DA VAR DEMİŞİN GELİBOLUDA BİR BEN VARIM HER NEYSE BUNLARLAN HEM FABRİKA HEM BİZ MÜCADELE EDİYORUZ FALAN DİYORSUN DA SENELERCE BUNLARI YAZMANIZA KARŞIN HİÇBİR HAREKET YOK KISACA KENDİNİZ UYDURUYORSUNUZ MİLLETİN AKLINI ÇELMEK İÇİN..
BAKIN BEYLER HER KİM BU ŞEKİLLERİ İDAA EDİYORSA BU İŞLER ŞÖYLE OLUR
GARRETT mi hangi modelini yapıcan yapacaksan garrettin u.s.a daki fabrikasının aynısı yapmak zorundasın yoksa üretemezssin ,,üretilmez,,sahtesi olmaz,, merdiven altı hiç olmaz.. bu işler kolay yapılır zannedilmesin olmaz böyle şey asla olmaz..
Millet uyandı eski cahillikler kalmadı haa saf vatandaşlar var işe yeni başlıyanlar bunları da bi seferlik kandırırsınız ikinciye asla ..
onun içindir ki bu boş söylemleri, herkez bıraksın ciddi olalım biraz...
alıcan bir modeli tamamen parçalayacaksın her bir parçayı kalıpçıya götürücen bana bunlardan yap bir kalıp yapmak kaç paradır haberi olan varmı???????
sonra her kalıbın bir plastik enjeksiyon makinesi lazım bunların ustaları lazım
kart teknolojisi bugün robotlar yapıyor ,,başlık desen bir alem kollar saplar aksamlar vs vs gider de gider bir sahte üreteceksin o paraylan bir uçak satın alınır bu kadar masraftır bunları ilk önce anlatın..
bu iş olmaz tamammı olur diyen varsa beri gelsin senden hariç satanlar faturalı satıyor garantisini de veriyor vergisini,,kdv sini de veriyor tümü kayıtlı iş yapıyor billahssa da kutu üstünde de makine üstünde de madein U.S.A damgası var..
daha da şüphelenen seri nosunlan amerikaya fabrikasına müracaat etsin bu sahtemi hakikimi diye olmadımı bi sürü kişi yaptı ne oldu hepsi hakiki u.s.a çıktı nerde idaa edilen kaçak,,çin,,merdiven altı sahte vs vs ...onun için o yazdıklarınızı kaldırın..
daha da yazardım vaktim yok kalın sağlıcaklan.....
....................................................................................nacibaba.................................onk....
|
|
gençliğine güvenip vakit çok erken derken,belki elveda bile diyemessin giderken ONK..
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
DİKKAT OKUYUNUZ
ARKADAŞLAR ( BACİBABADAN SİZLERE 65 YILLIK MİRASI ) KISMINA YAZILACAK
YAZI YANLIŞLIKLAN BURAYA YAZILMIŞTIR VE BU YAZI O KISMA TAŞINMIŞTIR..
DUYURURUZ..
.................................................................................NACİBABA................................ONK...
|
|
|
|
![]() |
|
bilgin-7000 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11/Kasım 2017/2015 Son Giriş: 21/Mart 2017/2020 Durum: ![]() Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
Selamlar...
Garrett ATX hakkında yazdığın teknik özelliklerde bir yanlışlık var : "ANA ÇERÇEVE FRAKANSI 0 İLEN 130 KHZ ARALIĞINDA DENİZ İÇİ 22 KHZ DİREKT" Garrett'in ne resmi sitesinde nede Azim'in sitesinde böyle bir ibare yok. Pulse sistem bir cihazın ne 22 khz nede 130 khz frekansla işi olmaz. Üretici sayfasının frekans bölümünde ise saniyede 730 pulse yazıyor... Bir de merak ettiğim, pulse cihazların çalışma sistemi ile VLF cihazların All Metal sistemi aynı mıdır? |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
ARKADAŞIM MERHABA ...............................9--6--2017.........nacibaba..........................onk
Arkadaşım yazılanlarda yanlışlık diye bişi yoktur sadece unutulan vardır 122 yazılıcakken 22 yazılmış onu düzelttim..
Şimdi sen işin teknik yapısı kısmından anlamadığın için senlen boyuna cebelleşiyoruz.
tüm dünyadaki dedektörlerde mecburi kullanılan gönderme ve almaç frekansı 0--100khz aralığındadır kimisinde 90 yazar son hadde kiminde 120 yazar kiminde 130 khz yazar vs vs bunlar fabrika taktikleridir...
şimdi bak iyi dinle eski ibrelilerin ekranlarında kiminde 123456789 diye taksimat vardı ki,mi nde bu 0-10-20-30-40-50-60-70-80-90 bu iki çeşit kullanılırdı
sonradan digital ekranlılar çıktı bunlarda da siyah sıralı kutucuklar vardı alt sıradakiler sabit durur üstte tek bir siyah ikon da gezer oraya buraya gider şekilde şimdikilerde bu şekil kullanılıyor işte dikkat et şimdi söyliyeceklerime...
alt sıradakiler ana çerçeve frekans kutularıdır diyelim sıralı 12 kutu var bu demek oluyorki 0 ilen 120 khz aralığı demektir bu atx de de 13 leed ikon var bu da demekki sıfır ilen 130 khz aralığı eder..
vlf lerde ayırım olduğu için bu 12 kutu varsa 6 kutusu demirler 6 si da ayırım içindekiler demektir.
pulse sistemlerde tüm ne geliyorsa ayırım olmaksızın hepsini algıladığından ötürü mecburi tüm bu frekansı kesintisiz açık tutmak mecburiyetinde bir bakıra da ,aliminyuma da ,altına da kurşuna da hepsine burda bişi var diye ses verir ama ne işte onu kazıp çıkardıktan sonra öğreniyorsun ne olduğunu pulse sistemlerde... ama vlf lerde ayırım olduğu için ne olduğunu daha kazmadan önce anlıyorsun aradaki büyük fark budur.. bir makinede ayırım yok tuşu varsa ve basarsan aynı pulse sisteme geçer bunun yanında aynı makinede ayırım tuşuna basarsan bu sefer ayırıma geçer vlf olur.. bunu ben senelerdir anlatamıyorum ama idaa eden etsin ben bu şekilde devamlı yazacam doğrusu budur..
senin dediğin 730 pulse davası .....
saniyede 730 darbe gönderme yapıyor ve alıyor pulse sistem içinde..
vlf içinde saniyede milyarlarca elektron oluşuyor çok yoğun bir sinyal balonu yollanıyor ve başlığın etrafından yanlarından da sinyal çıkışı olduğundan toprak içine çok geniş bir elektron bombardımanı yapılıyor iğne deliği kadar boşluk yoktur hal böyle olunca da derinlik mecburi düşer yani sinyal kısa kalır..
Bu durum için bu son 5 sene içinde vlf lere DD denilen elips tür başlıklar çıkarıldı bak şimdi dikkat et bu dd başlığı düz tutarsan toprak üstünde sinyal inceliyor ve tüm güç aşağılara doğru gidiyor aynı yerde başlığı yan çevirirsen yukardaki söylediğim gibi sinyal genişleme yapıyor kısaca bu vlf lerde derine inmez işi de böylece sona ermiş oluyor....ayrıca garrett lere bir iş daha yapmışlar ayırımlı çalışırken bir demire rastlarsan bırrrrrr diye acaip bir ses çıkarıyor hemen anlıyorsun onun demir olduğunu mesela bu bir tabanca olur,,kama olur,,kılıç olur ,,tüfek olur bunları da kaçırmayasın diye bunu koymuşlar...mesela enez 16 gram gümüş keçili damla şeklinde toprak içinde dikine duruyor asla yan yatmaz tüm makineler bunu demir olarak algılıyor ayırımlı ararken bu bırrrrr sesini alırsan muhakkak aç bak ne çıkıcak..
şimdi senin anlamadığın bu 0 ilen 150 khz aralığı nedir..??
tüm çeşitteki madenler işte bu frekansın aralıklarında barınıyor mesela altın saf 24 ayar 5--50 veya 5 inci kare kutuya tekabül ediyor 5. buçuk çok eski kurşunlar 6 dedimi kızıla yani bakıra giriyor 7 dedimi bronzlara giriyor 8.9 has gimüş 9 dedimi ince tenekelere giriyor ama çok kaliteli makine taksimatları bu dediklerime denk düşüyor mesela xlt--dfx-dfx=300 lerde santim şaşma yoktur,,, diğerlerinde sapmalar oluyor
atx de 13 leed işik 130 khz karada 120 khz 12 adet ışık leed 10 tolerans suyun baz değerleri için düşürmüş denge için ıslak toprak deniz tabanı toprağı için..
bu değerleri hiçbir katalogda veya fabrika söylemlerinde bulamassın ama işte deneyli bir makineciysen ekrana bakar bakmaz ne olduğunu anlarsın..
ayrıca makinenin ton sesi orta bir seviyede bırakılır bu da khz olarak anılır her madeni n bir takım .çeşit seslerden hoşlandığı aşikardır işte almaçta bu sesler de kullanılır buna göre de çok deneyimli bir makineci gelen sesin biçimine bakarak daha kazmadan bu bu maden diyebilir esasında makineler gelen sesin biçimine göre çalışırlar ve ayırımlar da yapay zekalar veya yüklemeler ilen gelen sesin şekline bakıp tahmini ekranda bu madeni derler her madenden gelen sesin biçimi şekli başkadır kulak dikkat edilirse bunları hafızalar..beynine yazarsın zaman içinde billahssa tektekçilikte çok işe yarar.. mesela ben tektekte daima gelen sesin şekline bakarak karar veririm ve hiç de yanılmam..
sadece şuna dikkat edin elindeki makine hem vlf-- hem de pulse oluıyorsa ayırım yok a alınca başlığı toprakta çok ağır hareketlerlen gezdirin ne kadar ağır gezdirirsen sinyaller de okadar derinlere inecektir şüpheli bir yerde bırak başlığı 1 dakkaya kadar beklet göreceksin ki çok daha canlı sinyal alıcaksın..
ama buna nispeten vlf de ayırımın oluşması için başlığı sağa sola hızlı sallaman şarttır bulunanın üstünden en aşağı 2 sefer geçmesi şarttır ki ne olduğu anlaşılsın..
unutmadan şunu da ilave edeyim bu khz lere ilaveten bir başka alan daha vardır bu da çok kaliteli makinelerin üstündeki ayarda bulunur bu da şöyledir..
çok yoğun bir tektekçilik sahasında adım başı çok karışık metaller mevcutssa bunların
arasını genişletmekte kullanılan 5khz--10 khz--22 khz--30 gibi daha da çoğalabilir bunlar misal diyelim 12345678910 bu ana çerçeve sabit frekansı şimdi bu tabloda diyelim yoğunluk çok fazla tüm bantın heryerinde karışıklıklar oluşuyor işte bunun için basarsın ilkten en ufak sayıya 5khz baktın daha da genişletmek lazım 10 khz çıkarsın daha da istenirse 22 ye çıkarsın böyleliklen bak aşağıdaki çizelgede böyle oluyor
1 2 3 4 5 6 ------->> gider sayıların arası genişletiliyor ki aradığını net olarak anlıyabilesin yani
12345678910 bak burası ne kadar dar bu darlığı genişletiyorsun xlt--dfx--dfx=300 lerde 3 khz bide 15 khz aralığı koymuşlardı yani sayının önünü arkasını 3 kerre genişletiyorsun yetmedi 15 kerre genişletiyorsun..
bu durum en çok telsiz cihazlarında kullanılır,, radarlarda kullanılır,, elektronik tamir cihazlarında osilaskoplarda,,frekansmetrelerde,,ohmetrelerde yoğun şekilde kullanılırlar.. radyoların kısa dalga bantlarında bir istasyona karışan diğer çok yakın istasyonları uzaklaştırmak için arasını genişletmede kullanılır..
khz--- elektron yoğunluğu veya 1 saniyede bir devreden geçen brim sayısı hesabı
genişletmeler de saniye--milisaniye ----mikrosaniye--pikro saniye diye ayrılırlar
Anlayamadığın bişiler varsa halen yaz cevaplarım bu işler biraz karışıktır...
...................................................................................nacibnaba.................................onk...
Düzenleyen admin - 09/Haziran 2017/2017 Saat 00:00 |
|
|
|
![]() |
|
bilgin-7000 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11/Kasım 2017/2015 Son Giriş: 21/Mart 2017/2020 Durum: ![]() Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
Açıklamaların için teşekkürler. Fakat yeterince anlaşılır bulduğumu söylemek zor. Önce bu konuda benim duyduğumu-öğrendiğimi anlatayım :
Pulse yada VLF, her başlık belirli frekansta toprağa sinyal gönderir. Pulseler saniyede 100 hertz ile 1000 hertz bandında; VLF.ler ise 2 khz-30 khz bandı arasında belirli sabit bir frekansta sinyal gönderiyor diye biliyorum. Senin açıklamanda bu hususa hiç değinmemişsin. Senin açıklamana göre başlığın gönderdiği değil, aldığı sinyal sese çevriliyor ve bu ses 130 khz'e kadar istenen frekans bandında genişletiliyor. Gönderilen sinyalin frekansından hiç bahsetmemişsin. Cihazların kullanım kılavuzlarını okuduğumuzda ise, başlık hertz yada khz cinsinden sabit bir frekansta toprağa sinyal gönderiliyor diye anlıyoruz. Pulse cihazların kataloglarında ise gönderilen sinyalin frekansı 1 khz'in üzerine hiç çıkmadığını gördüm. Alınan sinyalin frekansı senin dediğin gibi 130 khz'e kadar genişletiliyor olabilir. Ben gönderilen sinyalin frekansı ve yapısını soruyorum. Pulselerin toprağa gönderdiği sinyalin frekansı 130 khz olamaz şeklinde bir yorum yapmıştım. Yanlışsam doğrusu nedir? Düzenleyen bilgin-7000 - 09/Haziran 2017/2017 Saat 17:47 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
BİLGİN SELAM.............................................10--6--2017.............................................ONK.
BAK SON DEFA YAZIYORUM VE TARTIŞMAYI BURDA KESİYORUM SENLEN ANLAŞAMIYACAĞIZ ÖYLE GÖZÜKÜYOR..
sen hep ben öyle duydum böyle duydum işittim şeklindesin ben ise sana hem teknik detayları yazıyorum ve de doğrusunu anlatıyorum ama konuda ben anlaşılmıyorum onun için bu muhabetti burda kesiyorum...
BAK İYİ DİNLE..
VLF OLSUN PULSE OLSUN GÖRÜNTÜLÜ CİHAZLAR OLSUN NE OLURSA OLSUN
DEDEKTÖR KANUNUNDA ŞU GEÇERLİDİR BAŞKA YOLU YOKTUR BU İŞİN..
HER İKİ SİSTEM DE GÖNDERMEDE DE ALMADA DA 0 İLEN 150 KHZ BANDINI KULLANIR.. TÜM MADENLER BU BANDIN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE DURURLAR İZAHI YUKARDA YAPILI TEKRARDAN BİR İNCELE ....
YUKARDAKİ YAZIMIN HER YERİNDE GÖNDERME VE ALMADA DİYE GEÇİYOR İYİ BAK
Şimdi yukarda kendin yazmışssın ( 750--pulse ) diye olduğunu kabul edelim bu demekki saniyede 750 darbe gönderme yapıyor ve bu 750 darbeyi de topluyor arkası sıra yine aynısını yollayıp yine topluyor bu dikiş makinesinin iğnesinin nasıl aşağı yukarı süratlen hareket ediyor ona benzetebilirsin gönderiyor ve topluyor gönderdiğini bu sırada araya bir metal bir cisim girerse işte bunu sana ses olarak haber veriyor sen de o yerde bişi olduğunu öğrenip o yeri açıp bakıyorsun..
pulse sistemde elektron hızları yoğunluğu düşük tutulur tek bir darbe atar ve alıcı az bekler bu bekleme süresi ne denli uzarsa giden sinyal de o kadar derinlere nufus eder ondan dolayı pulse sistemler derin makinelerdir.. başlık satıhta çok ağır ilerletilir hatta bekletilerekten hareketler yapılırsa daha da derinlere iner sinyalleri...
ilk yukardaki yazımı çok dikkatli şekilde oku sonra burasını oku..
hertz demek 1 saniyedeki devir demek elektrik saatlerinin eskilerinde hani dönen bir plaka vardı ya bunun her bir devri 1 hertz olarak kabul edilir alternatif akımlan ilgilidir..
hertz= 1 saniyedeki devir sayısı(AÇIKLAMA) ilave bilgi-- hz kısaltılmış şekli..mesela 220 volt--50 hz her cihazın arka etiketinde yazar saniyede 50 kere dalgalanma yapıyor ceryanın frekansıdır,, çok eski elektrik saatlerinde o dönen plakanın altında bir göz daha vardı ve bunun içinde yan yana dizili kutular ama madeni şekilde bunlar çok güzel şekilde aşağı yukarı dalgalanma yapardı ne kadar muntazam dalgalanma yaparsa o anki elktiriğin şekli iyi olurdu demek oluyordu,,,üstteki döner plaka her dönüşünde işaretli yere gelince 1 tur yapmış oluyordu o saatin yapımcısının koyduğu bir devir sayısı vardı mesela 350 tur 1 kw harcama deniliyordu yani hertz in açıklamaları bunlar bizlen akası yok bizimle ilgili frekansın kısmı khz dir dedektörde khz 3 ayrı iş anlamında geçiyor biri ana çerçeve frekansını temsil ediyor,,,biri ses frekansını temsil ediyor,,,biri de frekansın önünü arkasını genişletmede kullanılıyor vs vs ....
khz = radyo frekans bandıdır.. uzun dalga bandı--orta dalga bantı --
khz-- in daha yükseğine Mhz denir daha yükseğine de giga mhz dedir böyle gider
tüm ne kadar maden çeşidi varsa tümü bu uzun dalganın 0 ilen 100 khz lik kısmının içindedirler ....
..................................................................................nacibaba.................................onk......
Düzenleyen admin - 11/Haziran 2017/2017 Saat 19:34 |
|
|
|
![]() |
Cevap Yaz ![]() |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |