Giriş Sayfası Forum Anasayfası Forum Anasayfası <>5TOPRAK ALTI GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİ <>5DEDEKTÖRLERİ TOPLUYORLARMIŞ
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

EL DEDEKTÖRÜNE BAŞLIK TAKIP ÇALIŞTIRMA İŞİ

 Cevap Yaz Cevap Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
admin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
NACİBABA

Kayıt Tarihi: 03/Eylül 2017/2008
Son Giriş: 05/Mart 2017/2024
Konum: GELİBOLU
Durum:
Gönderilenler: 2037
  Alıntı admin Alıntı  Cevap YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: EL DEDEKTÖRÜNE BAŞLIK TAKIP ÇALIŞTIRMA İŞİ
    Gönderim Zamanı: 13/Mart 2017/2014 Saat 22:18
 
 
 
ARKADAŞLAR MERHABA SELAMLAR
 
 
UZUN ZAMANDIR BU İŞİ DÜŞÜNÜYORDUM GEÇENLERDE BİR  FIRSAT BULUP GİRİŞTİM İŞE ..
 
İŞ EL DEDEKTÖRÜNE BİR BAŞLIK TAKILIP KULLANILIRMI ,,İŞ YAPARMI,, NEKADARLIK BİŞİ OLUR VS VS . OTURDUM YAPTIM  BAŞLIĞI KENDİM SARDIM  ŞEMADA GÖRÜLEN ŞEKİLDE  MONTAJ YAPTIM  VE GELDİ DENEME SAFHASINA  VE ÇOK GÜZEL  BİR TEKTEKÇİ MAKİNESİ OLDU YALNIZ AYIRIM YOKTUR  FAKAT METALLERE GÖRE SES FARKI VARDIR BURDAN ZAMAN İÇİNDE NE OLDUĞUNU ANLARSINIZ  ALETİ VİBRASYON KISMINDA BIRAKIRSANIZ  BİŞİ BULUNDUĞUNDA ELİNİZİ GIDIKLAMAYA BAŞLIYOR  VE ANLIYORSUNUZ BİŞİYE RASTLADIĞINIZI  AÇIP O HERNEYSE DE ALIYORSUNUZ BUKADAR BASİT .
 
ALETİ HEM ORİJİNAL ŞEKLİNDE DE KULLANIYORSUNUZ  BAŞLIK TAKIP O ŞEKİLDE DE KULLANIYORSUNUZ  YAPACAK OLANLARA KOLAY GELSİN DİYORUM
 
 
dededededede
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SAYGILAR................................................................................NACİBABA....................ONK.....


Düzenleyen admin - 13/Mart 2017/2014 Saat 22:19
Yukarı Dön
BİLGİN-10 Açılır Kutu Gör
wxt
wxt
Simge

Kayıt Tarihi: 29/Kasım 2017/2013
Son Giriş: 08/Haziran 2017/2017
Durum:
Gönderilenler: 15
  Alıntı BİLGİN-10 Alıntı  Cevap YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14/Mart 2017/2014 Saat 02:56
Güzel bir çalışma olmuş.
Hatırlarsanız, bendeki el dedektörüne böyle bir başlık yapmanız için size elden getirip teslim etmiştim, sonra nedense olmadı aynen bana geri gelmişti.
Yapılmış resimlerini de eklerseniz daha anlaşılır olur. Benim anlayamadığım birkaç nokta var. Başlığın çapı 22 cm olarak çok büyük değilmi? Daha küçük mesela 10-15 cm. olsa daha iyi olmaz mı? Cepte taşınabilirlik açısından 22 cm biraz fazla gibi.
Ayrıca başlıktan çıkan kablonun jak ve kutu bağlantısının montajı çizimde anlaşılmıyor.
Bunun dışında emaye kablo demişsiniz, o ne demek, bakır kablo olması gerekmezmi?
Merak ettiğim bir başka nokta, sarım sayısı. Sargının 20-25-30 tur olması cihazın performansını ne şekilde etkiler?
Yukarı Dön
admin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
NACİBABA

Kayıt Tarihi: 03/Eylül 2017/2008
Son Giriş: 05/Mart 2017/2024
Konum: GELİBOLU
Durum:
Gönderilenler: 2037
  Alıntı admin Alıntı  Cevap YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14/Mart 2017/2014 Saat 19:43
 
 
BİLGİN 10 ARKADAŞA
 
Arkadaşım benim vaktim çok kısıtlı biliyorsun  buraya bana da geldindi kaç sefer  o el dedektörünü bıraktın bak sonra lazım oldu iyiki deneme tahtası yapmamışım benimkinlen denemeleri yaptım 1 günlük boşluk buldum o bir güne de o işi sığdırdım  daha neler var  denenicek yapılacak bir sürü şey de yok vaktim yok şu satırları sana yazarken bu gece 3 üncü gecem oluyor uykusuz geçen çalışmaktan  ne uyku ne yemek ne de başka bişiye fırsatım olmuyor kaç türlü işe bakıyorum ee yaş ta geçti artık gene de iyi dayanıyorum her neyse  sorularına gelince ..
 
1--> ( emaye tel demek  )   çıplak telin üstünün kaplanmış izole edilmiş haline emaye  denir . yani bildiğin  bobini üst üste sarıyorsun ya  işte bu telin üstü kaplama yapılmıştır ki birbirine değince kısa devre yapmasın diye  bu emaye  kaplama 200 derece harerete de dayanıklıdır
 
2--> şimdi cihazın elektroniği çok basit ve güçsüz bir şekilde imal edilmiş bunun gücünü artırmak için tek yol vardır  o da başlık bobini hassas ve geniş olarak yapmak gerekiyor 22 cm  en ufak uygunluktadır yeterlidir  tur sayısı da şunun için değişkenlik gösterir
<> her kesin bölgesi toprağı farklıdır buna uygun hale getirmek için tuır sayısı ilen oynamak gerekir çok uzun sararsan  aletin iç gücü yetmez bloke olur  az sararsan  bu sefer de  içte karışıklıklar meydana gelir netice alınmaz  bunları denemeler ilen bulmak gerekir ve uğraşmak ister  en uygun aralık  farklı bölgeler için  20--25---30 tur yeterlidir  ne 20 nin altına ne de 30 un üstüne çıkmamak şartı ilen bu aralık denenir uygunluk ta böylece bulunur..
<> 9 voltluk pile parellell bir 9 volt daha bağlanırsa  yani  artılar artıya eksiler eksiye  bu durumda aletin çalışma süresi uzar .
not--> kesinliklen  yok kalem pillen yapmak veya daha büyük piller kullanmak veya ufak 12 volt aküye bağlamak gibi düşüncelerden tamamiylen uzak durmak gerekir . çünki cihazın  çalışma ma sı  150--175 Ma i,len sınırlıdır bunu unutmamak gerekiyor.
<> gelelim kablo işine ..........başlıktan 2 li canlı uç ve üstü örgülü blende kablo ilen çıkılır  makineye gelinir bir ufak jak ilen de alete girişini yapar  örgülü şasi ucu başlığın üst kapağı içi grafitlen kaplanır ve bu grafite şasi verilir  ve jak fişin şasi ucuna lehimlenir cihazın içi ilen alakası yoktur   .
<> bobin sonuna yakın 20 ..turdan bir uç   25 inci turdan bir uç  ve sonu olan 30 uncu turdan da bir uç çıkarın  deneme ilen hangisi uygun gelirse o uçta bırakınız .
 
><  başlık kabı olarak  bu saksı altlıkları plastik  işinizi çok rahat görür  kapağın biri az farklı olucak ve birbirine geçicek şekilde olması şarttır sonra bu kenarı sıcak silikonlan fırdola kapatırsınız
<> grfafiti fırça ilen üst kapağın içine  sürünüz kurusun bekleyin sonra bir kablonun ince bakırlarını yanlara açarak  grafite tutun üstünü de silikonlayıp devre tamamlamasını sağlayın  bu kabloyu da blende kablonun örgülü dış zıhrına lehimleyin .
NOT-->>İsteyenler daha iyi olması için  bu şasi sonunu makinenin kartının şasisine  00.2 pf  lık bir mercimek kondansötör ilen tutturabilirler.
bu grafitteki iş nedir diyenlere de
bobinden çıkan rf  sinyalinin yukarı çıkmasını önlemek ve tüm sinyalin toprak içine doğru verilmesini sağlamaktır bu durumda burda bir hızlanma da muhakkak surette olucaktır  tüm sinyal başlığın altından toprağa doğru gidecektir yukarı kaçan sinyaller grafite çarpıp geri dönerler  yani kaçamazlar başka yere  ve sinyallerin aşağı doğruya harekete geçmesi de tam orta kısımdan aşağı doğru olacağından  sinyaller bir huninin tersi şeklinde toprağa akacağından  daraltılmış sinyal şekli olacaktır  ve daha da derine nufus etmesi sağlanır  bu durumda başlığın yanlarından da genişlemesine sinyaller kaçamıyacaktır bu durumun en güzel yanı tektekte paraların net bir şekilde bulunması sağlanır birbirine yakın duran paraları da tek tek nerede olduğunu da tam saptarsınız ama geniş bir sinyalde bu paraların hepsi bir kefeye girerler bunun sonucunda da  kazma açma çıkarma esnasında  paralara elinizdeki kazıcı ilen zarar verirsiniz bu da en istenmiyen şeydir.. kaliteli  her makinede bu durum vardır istenilirse dar açılı sinyal istenilirse geniş açılı sinyal olarak alet üstünde ayarlanabilinir .. 
 
 
 
 
dededede  
Yukarı Dön
BİLGİN-10 Açılır Kutu Gör
wxt
wxt
Simge

Kayıt Tarihi: 29/Kasım 2017/2013
Son Giriş: 08/Haziran 2017/2017
Durum:
Gönderilenler: 15
  Alıntı BİLGİN-10 Alıntı  Cevap YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16/Mart 2017/2014 Saat 14:42
Konu anlaşılmıştır. Fakat anlamak başka uygulamak başka. Benim gibi elektronikten anlamayanın uygulayabilmesi herhalde zor olur. El dedektörümü toprakta yoğun olarak kullanıyorum. Kolay hedeflerin tespitinde pek faydası olmuyor ama zor hedeflerin tespitinde emek ve zamandan çok tasarruf sağlıyor. Her toprak çalışması ortalama 3-4 saat sürüyor ve bu sürede ortalama 20-30 sondaj yapıyoruz. El dedektörünün faydası bu tarz yoğun çalışmada ortaya çıkıyor. El dedektörü olmasa aynı sürede toplam sondaj sayısı 5-10 adet azalır. Aynı enerjiyle toplam çalışma süresi de 20-30 dakika kısalır. Neticede daha az verim alırsınız.

Bende iki el dedektörü vardı. Birisi whites, diğeri bosch marka idi. Bosch olanı kullanıyordum, diğerini bakımdan geçmesi ve yeni bir başlık takılması için size göndermiştim. Başlık işi olmayınca daha sonra satılsın demiştim. Fakat gece toprak üzerinde bosch dedektörü kaybettim. Gündüz aynı yerde iki kişi birkaç gün aramamıza rağmen bulamadık. Bu yüzden whitese geri dönüş yapmaya karar verdim.

Saygılarımla...
Yukarı Dön
 Cevap Yaz Cevap Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50
Powered by Web Wiz Forums Free Express Edition
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu Sayfa 0,125 Saniyede Yüklendi.